Steun ons en help Nederland vooruit

Anja van den Dolder

Wethouder namens CU, PvdA, VVD en D66

Wethouder Werk en inkomen, onderwijs en cultuur. 2e loco burgemeester. Vervangt: Jelle Beintema

.
Wethouder Werk en inkomen, onderwijs en  cultuur

  • Sociale voorzieningen
  • Werk en inkomen
  • Volwasseneducatie
  • Inburgering
  • Arbeidsmarktbeleid
  • Onderwijs en onderwijshuisvesting
  • Participatiewet
  • Economische zaken (ook in relatie tot participatiewet)
  • Kunst en Cultuur (inclusief erfgoed)
  • Gebiedswethouder Hellendoorn, Hancate, Egede, Eelen en Rhaan

Project: VSO school

 

Persoonlijk

Ik ben geboren in het Twentse dorp Losser. Daar heb ik ook mijn jeugd doorgebracht. Na mijn opleiding aan de Pedagogische Academie in Almelo ben ik werkzaam geweest in het basis,-en voortgezet onderwijs. Waarna al snel diverse bestuurlijke functies volgden. Op mijn veertigste ben ik psychologie gaan studeren en heb dat afgesloten met een diploma psychosociaal therapeut. Ik ben getrouwd, heb drie dochters en ben trotse oma van vier kleinkinderen!

Uitgangspunten

Ik ben opgegroeid in een gezin met principes vanuit een christelijke levensovertuiging. Voor mij betekent dat onder meer dat je in de samenleving goed naar elkaar omziet, aandacht hebt voor de meest kwetsbaren en streeft naar een duurzame leefomgeving waarin mensen kunnen werken, wonen en ook genieten. Daarnaast heb ik van kinds af aan al een warme belangstelling voor cultuur, natuur en milieu. Deze uitgangspunten hebben een belangrijke waarde in mijn leven. Dat was enerzijds zichtbaar in mijn werk als leerkracht en bestuurder in het (speciaal) onderwijs), als ook in mijn tijd als raadslid voor de ChristenUnie waarbij ik me onder meer beziggehouden heb met het realiseren van de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties en diverse duurzaamheidsprojecten. Daarnaast kwam dat tot uiting in mijn werk als districtbestuurder van het Rode Kruis, waarin ik te maken kreeg met de problematiek van de allerarmsten van deze wereld. In mijn nieuwe functie als wethouder met de portefeuille sociale zaken, werk en inkomen ,kunst en cultuur hoop ik aan deze idealen opnieuw invulling te geven.

Profiel

Ik houd ervan me te richten op de toekomst en veranderingen in te zetten. Daarnaast ben ik een echte “bruggenbouwer”. Loyaliteit, integriteit en vertrouwen zijn begrippen die in mijn werk en omgang centraal staan. Mijn doelen bereik ik door zowel een zelfbewuste als dienstverlenende houding, waarbij mijn enthousiasme en idealen belangrijke basisprincipes zijn. Ik ben objectief en nuchter en heb een voorkeur voor openhartige en directe relaties.

Wethouder

Ik ervaar het als zeer bijzonder dat vier partijen, PvdA, CU, D66 en de VVD gezamenlijk het vertrouwen in mij uitgesproken hebben en dat ik als “hun” wethouder aan de slag mag in de gemeente Hellendoorn. Dit vertrouwen, de positieve opstelling en de warme belangstelling hoop ik niet te beschamen. Ik wil dan ook graag zichtbaar, betrokken en bereikbaar zijn om samen constructief te werken aan een goede uitvoering van coalitie,- en collegeprogramma. Daarbij opmerkend dat ik daarbij ook het vertrouwen van de hele raad zoek en me inzet voor alle inwoners van onze mooie gemeente .